Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwyca swoim smakiem i lekkością. Jest tak dobre, że ciężko się od niego oderwać. Przygotuj je na weekend, rodzina będzie zachwycona!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy połamane kostki czekolady deserowej, odstawiamy na bok do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, kakao. Wszystko razem miksujemy. Wlewamy roztopioną czekoladę z masłem i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i rozdrobnioną mleczną czekoladę.
Ciasto wylewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu ciasto możemy udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.