Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto i kwaskowate śliwki węgierki to raj dla podniebienia.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 275
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 532
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 996
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 275
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 275
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 532
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 996
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 275
Składniki
Przygotuj kwadratową blachę 25/25 Margarynę miksujemy z cukrami, następnie dodajemy po całym jajku. Nie przerywając miksowania dosypujemy stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na wyłożoną od spodu papierem do pieczenia blaszkę. Dajemy ciastu ''odpocząć''. W między czasie płuczemy i usuwamy pestki ze śliwek. Układamy je skórką w dół na powierzchni placka, lekko dociskając. Ciasto pieczemy ok 50 minut w 150-160 * Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.