Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki Rafaello, które przygotujecie w domu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
Cukier rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. 2 wafle zmielić lub zetrzeć na tarce. Za pomocą miksera wymieszać wszystkie składniki (wodę z cukrem, wafle, mleko w proszku, masło, 100 g wiórków kokosowych). Masę włożyć na pół godziny do lodówki, aby zrobiła się bardziej gęsta. Po 30 minutach formować z masy kulki, do środka włożyć migdał. Kuleczki obtoczyć w 100 g wiórków kokosowych. Gotowe Rafaello włożyć na kilka godzin do lodówki.