Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto jogurtowe z borówkami, które nie tylko kusząco prezentuje się na talerzu, ale również cudownie smakuje. Stanowi idealny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Samo przygotowanie ciasta nie powinno wam zająć więcej niż 10-15 minut. Wystarczy połączyć wszystkie składniki przy użyciu miksera w misce, przelać do formy, dodać owoce i wstawić do piekarnika. Gotowe ciasto można udekorować cukrem pudrem oraz borówkami.
keksówka (12 x 20cm)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1282
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1282
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy jogurt naturalny i krótko mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia. Ponownie łączymy składniki.
Borówki myjemy i osuszamy.
Ciasto przelewamy do keksówki (12 x 20cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Owoce wykładamy na górę ciasta.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem i świeżymi owocami.