Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane buraczki są bardzo smaczne. Docelowo jest to dodatek do drugiego dania, do ziemniaków albo samodzielna przekąska. Pycha.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 410
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 93
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 410
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 93
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Buraczki umyć i ugotować. Buraki, szczególnie te większe dość długo się gotują. Może to być 1 - 2 godziny. Najlepiej sprawdzić w czasie gotowania, czy są już gotowe. Przestudzić i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Cebulę też pokroić w kostkę. Zagotować wodę z octem, olejem, cukrem i solą. Do gotującej się zaprawy dodać pokrojoną cebulę i gotować 10 min. Następnie dodać pokrojoną paprykę i gotować kolejne 10 min. Teraz dodać buraczki. Wszystko dokładnie pomieszać i też gotować 10 min. Przekładać do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcać. Wieczka też powinny być wyparzone. Odwracać do góry denkami i pozostawić do wystudzenia. Buraki nakładane do słoików powinny być gorące, dlatego najlepiej garnek trzymać cały czas na bardzo małym ogniu i od czasu do czasu pomieszać. Nie trzeba pasteryzować.