Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 540
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16805
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 554
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 540
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16805
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 554
Składniki
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Można użyć również boczku i kiełbasy. Wtedy najpierw podsmażyć boczek i dopiero dodać kiełbasę na patelnie. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić dodać pokrojoną kosteczkę cebulę. Całość smażymy, aż cebula zmięknie. Dodajemy poszatkowaną kapustę, marchew startą na tarce jarzynowej, bulion lub wodę, cukier, sól, pieprz, kminek, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość wymieszać, przykryć i dusić do miękkości ok. 20-25 minut. Od czasu do czasu przemieszać zawartość garnka. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Na osobnej patelni przygotować zasmażkę. Na rozgrzany olej wsypać mąkę i zawartość przelać przelać do kapusty w momencie gdy mąka zacznie się pienić lub gdy zacznie się rumienić na patelni. Zasmażkę i koncentrat można pominąć. Doprawić w razie konieczności. Na koniec wsypać posiekany koperek, wymieszać i gotowe. Smacznego!