Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny placek na zimno.
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i pozostawić do wystygnięcia. Zaś galaretki różnego koloru rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą osobno i pozostawić do całkowitego stężenia, a potem pokroić w kostkę.
Śnieżki ubić w 2 szklankach zimnego mleka na sztywną i jednolitą masę, dodać cukier puder, dodawać po łyżce twaróg cały czas miksując. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową i zmiksować, aby utworzyła się jednolita masa. Na koniec dodać różno kolorowe galaretki pokrojone w kostkę i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na blaszkę o wymiarach 35 x 25.
Ja jeszcze dodatkowo wyłożyłam na spód i wierzch herbatniki i polałam rozpuszczoną czekoladą mleczną, ale i bez tego pianka jest pyszna. SMACZNEGO!!!