Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty sposób na zaspokojenie łasucha ;)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8857
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 691
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8435
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 20590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8857
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 691
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8435
Składniki
Mąkę z proszkiem i cynamonem przesiej do miski. Wymieszaj z cukrem pudrem i solą.
Jabłka i marchewkę obierz, zetrzyj na drobnych oczkach. Gdy soku będzie zbyt dużo - odciśnij. Przecier marchewkowo - jabłkowy utrzyj z olejem. Następnie dodaj jajka i ucieraj jeszcze przez chwilę. Dodaj sypkie składniki i wymieszaj. Na koniec wsyp bakalie i połącz.
Foremki do muffinek wyściel papilotkami, Napełnij do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 min. w temp. 190-200 st. C.
Gotowe muffinki można polać polewą czekoladową lub lukrem.