Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje ci pomysłu na obiad? Przygotuj zapiekane naleśniki z rewelacyjnym farszem na bazie ryżu i mięsa mielonego. Gdy tylko postawisz na stole tę zapiekankę, cała rodzina zbiegnie się do stołu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45863
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45863
Składniki
Naleśniki zacznij od przygotowania ciasta. Wsyp mąkę do miski, dodaj jajka, wodę i sól. Wszystko zmiksuj na gładką, jednolitą masę. Dodaj roztopione masło lub olej i zmiksuj wszystko razem. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni. Gdy spód naleśnika będzie ładnie zarumieniony i ścięty, przewróć go na drugą stronę.
Ugotuj ryż. Cebulę pokrój na drobną kosteczkę i podsmaż na odrobinie masła. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i duś wszystko do zarumienienia. Kolejno dodaj na patelnię mięso mielone i dopraw je solą, pieprzem, ostrą papryką mieloną oraz majerankiem. Dodaj ketchup i koncentrat pomidorowy i wszystko wymieszaj. W międzyczasie zetrzyj ser żółty na tarce o dużych oczkach.
Do podsmażonego na patelni mięsa, dodaj ugotowany ryż i serek topiony w drobnych kawałkach. Całość wymieszaj.
Na każdego naleśnika wyłóż porcję farszu, zostawiając wolne brzegi. Zawiń w rulonik, wkładając wolne brzegi do środka, by naleśnik się nie otworzył. Naleśniki ciasno ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp z wierzchu serem żółtym. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut, aż do roztopienia i zarumienienia się sera.