Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa jest nie tylko smaczna, ale również pięknie się prezentuje na stole z przekąskami. Możesz przygotować niewielkie, indywidualne porcje dla gości lub podać ją w dużej misie. Jeśli zdecydujesz się na tę drugą opcję, wybierz przeźroczyste naczynie, aby wszystkie warstwy były dobrze widoczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1987
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1663
Składniki
Ugotowany ryż rozłóż na dnie miski. Na nim rozłóż warstwę tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz bardzo drobno posiekaną cebulę.
Majonez dopraw solą i pieprzem i rozsmaruj jako kolejną warstwę.
Ułóż warstwę kukurydzy.
Ugotowaną marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż jako kolejną warstwę sałatki.
Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek. Żółtka zetrzyj jako osobną warstwę, starte białka utworzą osobną warstwę. Wierzch sałatki udekoruj wedle uznania.