Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa jest nie tylko smaczna, ale również pięknie się prezentuje na stole z przekąskami. Możesz przygotować niewielkie, indywidualne porcje dla gości lub podać ją w dużej misie. Jeśli zdecydujesz się na tę drugą opcję, wybierz przeźroczyste naczynie, aby wszystkie warstwy były dobrze widoczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5366
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5366
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Składniki
Ugotowany ryż rozłóż na dnie miski. Na nim rozłóż warstwę tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz bardzo drobno posiekaną cebulę.
Majonez dopraw solą i pieprzem i rozsmaruj jako kolejną warstwę.
Ułóż warstwę kukurydzy.
Ugotowaną marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż jako kolejną warstwę sałatki.
Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek. Żółtka zetrzyj jako osobną warstwę, starte białka utworzą osobną warstwę. Wierzch sałatki udekoruj wedle uznania.