Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 470
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 232
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1115
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4450
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 470
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 232
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1115
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4450
Składniki
W misce rozgnieść ser tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do sera dodać pozostałe składniki: przesianą mąkę, żółtka, cukry, ocet oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Przełożyć na blat lub stolnicę obsypaną mąką. Ciasto podzielić na 3-4 części. Każdą rozwałkować na grubość ok 1.cm. Szklanką wykroić większe kółka mniejsze za pomącą nakrętki lub kieliszka. ( Wykrojone środki można zagnieść ponownie lub usmażyć w formie kulek. Ja zagniotłam ponownie aby otrzymać więcej oponek ;)).
Olej rozgrzać a następnie smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Wyciągać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!