Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowa pasta kanapkowa to ciekawa alternatywa dla wszystkich, którym znudziły się standardowe dodatki: wędliny, twarożek czy ser w plastrach. Ta pasta jest połączeniem delikatnego twarogu z wyrazistej mozzarelli. Kremowości dodaje użycie śmietany kremówki, a całość przełamuje kwaskowatość ogórka kiszonego. Pasta stanie się ulubionym elementem każdego śniadania czy kolacji, także dla dzieci. Dodatkowo dostarcza dużej ilości białka – sprawdzi się więc zarówno u osób na diecie, jak i aktywnie uprawiających sporty.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 152
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40299
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4724
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 152
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40299
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4724
Składniki
Twaróg przełóż do miski i zalej śmietaną. Rozdrobnij wszystko widelcem do uzyskania gładkiej masy. Ser mozzarella i ogórki kiszone zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj je do pasty. Odłóż na bok 2 gałązki natki pietruszki. Resztę posiekaj razem z czosnkiem bardzo drobno i wsyp do miski.
Wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Jeśli serowa pasta kanapkowa będzie zbyt gęsta, by można było ją swobodnie mieszać czy nakładać na kanapkę, dodaj łyżkę śmietany. Pastę podawaj ze świeżym pieczywem, udekorowaną odłożoną wcześniej natką pietruszki.