Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżony smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Ziemniaki z nadzieniem ziemniaczano-pieczarkowym z dodatkiem czosnku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13186
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1148
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13186
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, wydrążyć środki, pozostawiając około 1/2 cm ścianki. Pieczarki dokładnie opłukać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Kawałki ziemniaków z wydrążenia rozdrobnić , przesmażyć na oleju. Ziemniaki doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, po przesmażeniu połączyć z pieczarkami. Wydrążone ziemniaki wysmarować olejem, środek oprószyć solą i posypać suszonymi liśćmi tymianku.
Każdy ziemniak napełnić farszem. Ziemniaki ułożyć na papierze posmarowanym olejem i piec około 60 minut najpierw w 190 C potem w 200 C. Podawać możemy z warzywami, omletami lub mięsem. Ja uwielbiam na wierzch dodać duży kleks jogurtu naturalnego.