Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bulion na piersi kurczaka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1263
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1263
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso opłucz, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Wsyp sporą szczyptę soli, zagotuj. Usuń ewentualne szumowiny. Wrzuć zamrożoną włoszczyznę. Dodaj ziele angielskie oraz liść laurowy.
Kapustę oczyść, drobno posiekaj. Wrzuć do garnka z pozostałymi składnikami. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, posiekaj. Wrzuć na powrót do zupy. Całość dopraw solą, pieprzem i maggi. Posyp siekaną natką. Podawaj z ryżem.
czas ok. 40 min; porcja – 220 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety