Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Świetnie smakują podane z sosem tzatziki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3834
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414677
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Ziemniaka ścieramy na tarce. Odstawiamy, odlewamy nadmiar wody. Marchew, pietruszkę i selera naciowego ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy wszystkie warzywa, w razie potrzeby odlewamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy, olej, mąkę i kaszę. Dokładnie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki. Ja formowałam je w dłoniach, ale można nakładać łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W połowie obracamy. Podajemy z ulubionym sosem.