Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne kotlety z kurczaka na słodko, idealne na święta, uwielbiane przez dzieci
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 203
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Składniki
mięso oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 4 -6 części w zależności od wielkości mięsa
sporządzamy marynatę z 1 łyżka oleju, 2 łyzki soku z ananasa (z puszki), sól i pieprz, mięso moczymy w marynacie w lodówce m.in. pół godziny
mięso odsączamy z marynaty i smażymy na patelni z jednej strony, w tym czasie przygotowujemy kawałki ananasa i sera do wielkości kotletów
po obróceniu kotletów smażymy drugą stronę, na wierzch od razu dajemy ser, a na niego ananasa, przykrywamy pokrywką
mięso podajemy do ziemniaków i surówki na słodko np. kapustą pekińską ze śmietaną i miodem lub buraczki z jabłkiem