Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na sałatkę, która nadaje się na każdą okazję. Przepis jest sprawdzony i niezawodny. Wystarczy kilka składników i 15 minut wolnego czasu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.
Z pora zdejmij wierzchnią warstwę. Następnie posiekaj w piórka. Tak przygotowanego przełóż na sitko i przelej wrzącą wodą. Kilka razy energicznie podrzuć zawartością sitka, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Jajka, ogórki i ser pokrój w kostkę. Groszek odcedź z zalewy, a pieczarki przekrój na pół.
Do wysokiej miski naprzemiennie nakładaj, jajka, ser, ogórki, pora , groszek i pieczarki. Wszystko bardzo delikatnie wymieszaj.
W małej misce połącz ze sobą majonez, jogurt i świeżo starty chrzan. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż na sałatkę i zamieszaj. Wierzch obficie posyp posiekanym szczypiorkiem.