Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na miękki i delikatny sernik bez spodu z budyniem i kaszą manną, serdecznie polecam :-)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12657
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4123
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 373
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 441
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12657
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4123
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42989
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 498
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 373
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 441
Składniki
1. 100 g miękkiego masła ucieramy z 250 g cukru. 2. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Białka zbieramy do osobnej miski. 3. Następnie dodajemy stopniowo ser z wiaderka i dalej miksujemy. 4. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywno. 5. 200 ml schłodzonej śmietanki 30% ubijamy na sztywno. 6. Dwa budynie bez cukru lub 1 budyń i 1 "Sernix" wsypujemy stopniowo dalej mieszając. 7. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni C. Jeżeli nasz piekarnik nie ma funkcji pary, wtedy do pokrywki naczynia żaroodpornego wlewam gorącą wodę i takie naczynie umieszczam na dnie piekarnika. 8. Do ciasta dodajemy ubitą śmietanę, a następnie pianę z białek, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. 9. Pieczemy przez około 70-80 minut, na drugiej półce od dołu, z parą wodną, albo z naczyniem z wodą. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, ale go nie otwieramy, studzimy sernik w zamkniętym piekarniku i wyciągamy, gdy już wystygnie. Oczywiście sernik opadnie, ale pozostanie miękki i delikatny. 10. Przygotowujemy polewę czekoladową i polewamy wystudzony sernik. 11. Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi i chowamy do lodówki na całą noc. Smacznego :-)