Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z ciasta drożdżowego,które rośnie w chłodnym miejscu np w lodówce. Przepis dostałam od mojej teściowej.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1292
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1292
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną odstawić. Masło posiekać z mąką. Dodać 2 jajka sól i roztare drożdże. Zagnieść ciasto przykryć ściereczką i postawić do lodówki lub inne chłodne miejsce na minimum 2 godz (można zostawić a noc) Potem podzielić na 4 części. Każdą wałkować na placek grubości ok 5mm w kształcie koła. Następnie pokroić w trójkąty ( jak pizzę wyjdzie 8 z jednego placka).Nakładać nadzienie na szerszym brzegu i zwijać rogaliki do wierzchołka trójkąta. Uformować rogalik. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyryć ściereczką. Zostawić do wyrośnięcia. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 180°C na złoto. Wystudzić na kratce posypać cukrem pudrem. Smacznego.