Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku sałatka z makaronem z zupek chińskich. Jej przygotowanie jest banalnie proste, dlatego każdy sobie z nią poradzi. Zawsze jako pierwsza znika ze stołu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3032
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3032
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Filety z kurczaka kroimy drobną w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Usmażonego kurczaka przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym.
Makaron z zupek chińskich łamiemy, przekładamy do miski i zalewamy dwiema szklankami gorącej wody. Miskę przykrywamy talerzem i odstawiamy na 10 minut. Następnie makaron odcedzamy na durszlaku.
Pora kroimy wzdłuż na dwie równe części, następnie siekamy na drobne paseczki. Kolby kukurydzy odcedzamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Przed podaniem sałatkę z zupek chińskich doprawiamy solą i pieprzem, rozrabiamy z majonezem. Gotowe!