Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodzianka dla wielbicieli smakowitego mięsa. Najbardziej zaskoczony byłem ja. Kruche-miękkie i wyśmienite w smaku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1355
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2112
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2241
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1355
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2112
Składniki
12 godzin przed podaniem dania: mięso przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Zalewamy oliwą i wszystko wcieramy do mięsa. Przykrywamy folią wkładamy do lodówki.
Następnego dnia po wyjęciu mięsa z lodówki kładziemy je na rozgrzaną patelnię (bez konieczności dolewania oliwy) mięso smażymy ok. 7 min z każdej strony. Dożo zależy od tego jakie kto lubi wysmażone.
Dla moich wspaniałych koleżanek rada: dla mężczyzn porcje powinny być podwójne lub potrójne. Po jednej będą nienasyceni. Życzę udanego zadowalania...