Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odstrasza Cie cierpki smak owoców aronii, a wiesz, że to zdrowy owoc...spróbuj tej wersji soku i będziesz zadowolony:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2230
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2230
Składniki
Owoce i liście umyć i zalać wodą. Gotować na małym ogniu 20 min. Zostawić na noc.
Na drugi dzień odcedzić, dodać cukier i kwasek (opcjonalnie można kwasek zastąpić sokiem z cytryny ale ilość trzeba samemu dopasować, bo zależy od "kwaśności" i wielkości cytryn, myślę, że min. 5 duzych sztuk jest konieczne). Zagotować. Zlać do buteleczek i pasteryzować 10 min.