Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tradycyjnego strogonowa najczęściej używa się delikatnej wołowiny, która nadaje daniu wyjątkowy smak. Jednak w jednym z odcinków programu "Kuchenne Rewolucje" mogliśmy zobaczyć przepis na strogonow wieprzowy Magdy Gessler. Danie staje się wówczas nieco tańsze, a jednak nie mniej smaczne.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44930
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 748
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44930
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 748
Składniki
Mięso umyj i osusz. Podziel je na paski, a następnie posól i popieprz z każdej strony. Oprósz delikatnie mąką i rozgrzej mocno olej na patelni. Podsmaż szynkę z każdej strony tak, żeby się zarumieniła. Wtedy zmniejsz moc palnika do minimum. Odłóż podsmażone mięso do średniej wielkości garnka.
Teraz posiekaj cebulę i pieczarki. Ząbki czosnku obierz i drobno pokrój. Całość dodaj na patelnię, na której wcześniej smażyło się mięso. Zeszklij i dodaj do mięsa. Zalej bulionem, winem, wsyp siele angielskie i liście laurowe. Posól i popieprz. Zagotuj.
W tym czasie dalej przygotowuj warzywa. Paprykę czerwoną pokrój w kostkę, to samo zrób z ogórkami kiszonymi. Odsącz je z zalewy.
Na patelnię przełóż pokrojoną paprykę czerwoną i oprósz ją papryką słodką i ostrą w proszku. Powinna dobrze się zarumienić. Na koniec dodaj ogórki kiszone, zamieszaj, a następnie całość przełóż do gotującego się mięsa z dodatkami.
Całość zostaw na 20-25 minut, aby wszystkie składniki zmiękły. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy i musztardę. Wymieszaj wszystko i jeszcze gotuj przez 5 minut. Na koniec wlej śmietankę. Możesz też zrobić to tuż przed podaniem.