Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
garnek, większa łyżka do mieszania, deska do krojenia, nóż, obieraczka do warzyw
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36605
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3319
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 489
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2776
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36605
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3319
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 489
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2776
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować do miekkości w osolonej wodzie. Fasolę odcedzić na sicie. Wodę z gotowania pozostawić, bo bedzie potrzebana do zupy. Do garnka wlać olej rzepakowy i dodać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule i pokrojony czosnek. Zeszklić na wolnym ogniu.
Dodawać kolejno warzywa pokrojone w kostkę tj marchewki, kalarepy, łodygi selera naciowego. Dodać grubiej pokrojoną kapustę pekińską. Dodać liście laurowe. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Mieszać.
Dodać pulpę pomidorową, ok szklankę wody z gotowania fasoli oraz wrzątek z czajnika. Gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowaną fasolę.
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, szczyptę płatków chilli i łyżeczkę cukru. Sól do smaku. A tuż przed podaniem dodać koperek i kolendrę.
Smacznego.