Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
garnek, większa łyżka do mieszania, deska do krojenia, nóż, obieraczka do warzyw
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54060
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 432
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5229
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54060
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 432
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5229
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować do miekkości w osolonej wodzie. Fasolę odcedzić na sicie. Wodę z gotowania pozostawić, bo bedzie potrzebana do zupy. Do garnka wlać olej rzepakowy i dodać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule i pokrojony czosnek. Zeszklić na wolnym ogniu.
Dodawać kolejno warzywa pokrojone w kostkę tj marchewki, kalarepy, łodygi selera naciowego. Dodać grubiej pokrojoną kapustę pekińską. Dodać liście laurowe. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Mieszać.
Dodać pulpę pomidorową, ok szklankę wody z gotowania fasoli oraz wrzątek z czajnika. Gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowaną fasolę.
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, szczyptę płatków chilli i łyżeczkę cukru. Sól do smaku. A tuż przed podaniem dodać koperek i kolendrę.
Smacznego.