Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
garnek, większa łyżka do mieszania, deska do krojenia, nóż, obieraczka do warzyw
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Ugotować do miekkości w osolonej wodzie. Fasolę odcedzić na sicie. Wodę z gotowania pozostawić, bo bedzie potrzebana do zupy. Do garnka wlać olej rzepakowy i dodać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule i pokrojony czosnek. Zeszklić na wolnym ogniu.
Dodawać kolejno warzywa pokrojone w kostkę tj marchewki, kalarepy, łodygi selera naciowego. Dodać grubiej pokrojoną kapustę pekińską. Dodać liście laurowe. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Mieszać.
Dodać pulpę pomidorową, ok szklankę wody z gotowania fasoli oraz wrzątek z czajnika. Gotować do miękkości warzyw. Dodać ugotowaną fasolę.
Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, szczyptę płatków chilli i łyżeczkę cukru. Sól do smaku. A tuż przed podaniem dodać koperek i kolendrę.
Smacznego.