Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Bardzo szybka i prosta przekąska. Kiełbasę wiejską kroimy na talarki ok. 1 cm szerokości. Cebulę kroimy w pół talarki. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy kiełbasę z obu stron. Odkładamy na bok, a do pozostałego po smażeniu tłuszczu wkładamy cebulę i doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą ( oczywiście wszystkie przyprawy wg upodobań smakowych). Mieszamy i dusimy aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Wiejski chleb kroimy w skośne kromki polewamy delikatnie oliwą z oliwek, kładziemy kiełbasę i na wierzch cebulę. Na sam koniec kładziemy pokrojonego wzdłuż ogórka konserwowego.