Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, ja jednak zaryzykowałam i mam pyszne ciacho.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115777
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7884
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1245
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115777
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7884
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2975
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1385
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1245
Składniki
Do miski dodać margarynę z cukrem i aromatem (dałam śmietankowy), lekko zmiksować.
Następnie dodać jajka,
Miksować do połączenia się składników.
Do masy dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia
I zmiksować na jednolitą masę.
W międzyczasie gdy piekarnik się rozgrzewa, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych jabłka.
Do blaszki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto.
Na ciasto ułożyć jabłka pokrojone dowolnie (ja połówki pokroiłam na 4 kawałki).
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec godzinę w zależności od piekarnika na rumiany kolor do suchego patyczka.
Po ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.
Ciasto wyszło pyszne i wilgotne a z jabłkami smak rewelacja.