
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
30 września 2009
U nas tak samo - czerstwy chleb, bułki, ale czasem z braku tego typu wyschłości kupujemy bagietkę, suszymy i robimyu bułkę. Pomimo że bułka tarta, to najczęściej mielimy suche pieczywo (tylko nie może być słodkie) w maszynce do mięsa - nie rozpryskuje po kuchni, jak w przypadku ścierania na tarce.
30 września 2009
Może i głupie pytanie, ale czy bułkę tartą robi się z czerstwej bułki czy może być też chleb? Nie znam się na ciastach - z którego się piecze bułkiz z którego chleb, może nawet to jedno i to samo, a może zależy od gatunku mąki. Nie wiem, dlatego pytam.
30 września 2009
Od dawna robię bułkę tartą z bułki.
Opawieść pewnego Cukiernika jak się to robi na skale masową jest niezapomniane i na samą myśl mam odruch wymiotny. Ale do tematu robię pare rodzająw bułki ( jeżeli pieczesz mięsa różne i bawisz się w eksperymenta warto) z białej bułki lub bagietki zwykłej ale rwanej do wysuszenia nie krojonej. (biała panierka), ścianki przy krojonej są "zamknięte " i nie wychodzi susz taki lekki. Z pełnoziarnistych bułków panierka do kulek i walców mięsnych, grachamki do dziczyzny.Warto się zabawić smaki są fajne i zaskakujące. Do ryby zrób sobie panierkę z rozbitych ( rozdrobnionych) płatków kukurydzianych.
Na skróty