Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smacznego mięska nie jest specjalnie trudne. Warto od czasu do czasu je sobie zafundować. Smak wyśmienity. Polecam.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28282
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28282
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Składniki
Udka umyć i ewentualnie poobcinać nadmiar tłustych części. Osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą, pieprzem, papryką. Posypać rozmarynem. Dać do lodówki na jakieś 2 godziny. Po tym czasie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Należy je wcześniej nieco posmarować oliwą. Przykryć pokrywą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 11/2 godziny. W czasie pieczenia z udek wytrąci się tłuszcz, który można wykorzystać do polania np. ziemniaków. Wart też pomyśleć o dodaniu do obiadu surówki. Polecam moje przepisy.