Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smacznego mięska nie jest specjalnie trudne. Warto od czasu do czasu je sobie zafundować. Smak wyśmienity. Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4612
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 655
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10096
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4612
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 655
Składniki
Udka umyć i ewentualnie poobcinać nadmiar tłustych części. Osuszyć na ręczniku papierowym. Natrzeć solą, pieprzem, papryką. Posypać rozmarynem. Dać do lodówki na jakieś 2 godziny. Po tym czasie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Należy je wcześniej nieco posmarować oliwą. Przykryć pokrywą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 11/2 godziny. W czasie pieczenia z udek wytrąci się tłuszcz, który można wykorzystać do polania np. ziemniaków. Wart też pomyśleć o dodaniu do obiadu surówki. Polecam moje przepisy.