Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała dama, dostojna, delikatna i rozpływająca się w ustach. Jeśli brzmi to jak wypiek dla ciebie to koniecznie wypróbuj nasz przepis.
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 268
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 294
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3315
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 40
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3654
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 268
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 294
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3315
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 40
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3654
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na płasko na blaszce do pieczenia. Nakłuj widelcem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Ciasto powinno się zarumienić. Odstaw do wystudzenia.
Masło wyciągnij z lodówki. Do szklanki mleka wsyp zawartość dwóch budyniów, cukier waniliowy i cukier puder. Dokładnie zamieszaj. Pozostałą część mleka zagotuj w małym garnku. Zmniejsz wtedy moc palnika do minimum i wlej mleko z rozpuszczonym proszkiem. Mieszaj energicznie, tak długo aż masa będzie miała gładką konsystencję bez grudek. Cały czas podgrzewaj. Wystarczy kilka minut. Odstaw z ognia i wystudź.
Miękkie masło umieść w misie i miksuj aż zrobi się puszysta masa. Teraz dodawaj ostudzony budyń, łyżka po łyżce. Ubijaj aż zrobi się gładki krem.
Mocno schłodzoną śmietankę, mascarpone i cukier zmiksuj, aby powstała gęsta masa śmietanowa.
Na pierwszy blat ciasta wyłóż najpierw krem budyniowy, a potem masę śmietanową. Przykryj drugim blatem ciasta francuskiego. Wstaw do lodówki, aby biała dama się schłodziła. Posyp na koniec cukrem pudrem.