Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie obiady, które robią się praktycznie same? Kto nie lubi... :) Oto jeden z nich - bardzo smaczny, soczysty kurczak w towarzystwie warzyw - bez użycia tłuszczu . Wrzucamy wszystko do rękawa i czekamy, aż się zrobi :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102714
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102714
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mieszamy sos sojowy z miodem i przyprawami. Nacieramy udka - także pod skórą - i odstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Oprószamy solą i posiekanym tymiankiem. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Brokuła dzielimy na różyczki. Do rękawa wkładamy kolejno ziemniaki, kurczaka i resztę warzyw.
Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 1,5 godziny. Rozcinamy rękaw i wyciągamy udka i warzywa. Po tym czasie warzywa są miękkie, a kurczak pięknie zrumieniony :) Smacznego!