Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna, o intensywnym, czerwonym kolorze. Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem i natką pietruszki - zdecydowanie smaczniejsza od tej, przygotowanej z koncentratu pomidorowego. Wypróbujcie ten przepis zwłaszcza latem, kiedy jest sezon na pomidory.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1259
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27501
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 177
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 205
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1259
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na małe plasterki. Czosnek obieramy z łupiny.
W dużym garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę, pora i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy przez około 2-3 minuty.
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do garnka. Podsmażamy przez około 10-15 minut.
Następnie do garnka dodajemy bulion i przyprawy. Gotujemy przez kolejne 10 minut. Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i blendujemy zupę na gładki krem.
Zupę pomidorową ze świeżych pomidorów podajemy z ryżem i świeżą natką pietruszki. Smacznego!