Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie jesienno-zimowym na obiad często przygotowuję takie właśnie zupy- gęste, sycące i ostre. Działają one bardzo rozgrzewająco. Zupa węgierska inaczej nazywana jest zupą gulaszową lub bograczem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 29
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1330
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Posyp ostrą i słodką papryką. Dokładnie wymieszaj.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Czosnek i cebulę podsmaż na maśle na złoty kolor. Dołóż mięso, ziele angielskie i liście laurowe. Smaż ok. 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Dorzuć pokrojone pomidory (razem z sokiem z puszki). Dolej 5 szklanek wody. Gotuj na małym ogniu do czasu aż mięso przestanie być surowe. Obrane ziemniaki umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj do czasu aż ziemniaki się ugotują. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.