Do góry

Przekąski Przepis na:

Awokado z krewetkami

Przepis dnia 2016-01-22
Awokado z krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 819 Ocena: 15883

Dodano:

Odsłon: 9606

Doskonałe na kolację we dwoje.

Składniki

  • 2 szt awokado
  • 200 g mrożonych krewetek koktajlowych
  • sok z cytryny
  • pół łyżki białego octu winnego
  • gałązki koperku
  • kapary
  • Sos : 1 łyżka majonezu
  • pół łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 25 ml whisky
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sos: wymieszałem musztardę z majonezem na jednolity aksamitny krem. Dodałem koncentrat pomidorowy, whisky i wszystko delikatnie wymieszałem.

    Awokado przekroiłem na połówki, usunąłem pestki, miąższ mocno skropiłem sokiem z cytryny. Część miąższu ostrożnie wydrążyłem łyżeczką.

    Krewetki zalałem wrzątkiem, pozostawiłem kilka minut, a następnie odsączyłem na sicie, przełożyłem do miseczki, skropiłem octem, dodałem kawałki wydrążonego awokado, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Napełniłem sałatką awokado. Całość polałem sosem, udekorowałem kaparami i koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 13 stycznia 2016 Cudownie się prezentuje. Zazdroszczę tych pyszności. Ja niestety mam uczulenie na krewetki ;( Ale zawsze cieszę oko Twoimi wspaniałymi połączeniami. Zdrowo i zapewne smacznie :D

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń