Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na kolację we dwoje.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7217
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7217
Składniki
Sos: wymieszałem musztardę z majonezem na jednolity aksamitny krem. Dodałem koncentrat pomidorowy, whisky i wszystko delikatnie wymieszałem. Awokado przekroiłem na połówki, usunąłem pestki, miąższ mocno skropiłem sokiem z cytryny. Część miąższu ostrożnie wydrążyłem łyżeczką. Krewetki zalałem wrzątkiem, pozostawiłem kilka minut, a następnie odsączyłem na sicie, przełożyłem do miseczki, skropiłem octem, dodałem kawałki wydrążonego awokado, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Napełniłem sałatką awokado. Całość polałem sosem, udekorowałem kaparami i koperkiem.