Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą pasty jest pieczony bakłażan. W smaku jest świeża i delikatna. Ja wolę, gdy ma trochę mniej pietruszki za to więcej czosnku. Dokładne proporcje radzę dobrać przy robieniu i „na smak” . Pastę powinno się podawać po schłodzeniu w lodówce przez mniej więcej trzy godziny, ale tu również robię wyjątek, bo wolę ją serwowaną w temperaturze pokojowej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Bakłażana wymyć i nakłuć skórkę widelcem. Piec bakłażana w piekarniku na opcji grill aż do momentu gdy stanie się miękki, a skórka będzie czarna. W zależności od ustawień piekarnika może to zająć od 30 minut do 1 godziny. Upieczonego bakłażana przekroić i wyjąc łyżką miękki środek. Dodać pastę tahini, posiekany czosnek i pietruszkę, sok z cytryny i oliwę. Wszystko wymieszać na gładką pastę. Doprawić dolą do smaku.