Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowe babeczki z kawałkami czekolady i kremem czekoladowym. Do babeczek najlepiej wykorzystać świeżo wyciskany sok z pomarańczy, będą bardzo aromatyczne i pachnące.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą, dodajemy cukier, sól i mieszamy. W osobnej misce łączymy sok pomarańczowy z przestudzonym masłem, jajkami, skórką pomarańczową. Suche składniki mieszamy z mokrymi, mieszamy tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy pokrojoną czekoladę i delikatnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, napełniamy foremki do 2/3 wysokości. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.
Krem: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietanki wlewamy jeszcze lekko ciepłą czekoladę miksując cały czas. Kremem napełniamy szprycę, dekorujemy babeczki. Przechowujemy w lodówce.