Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z masą orzechową

Babeczki z masą orzechową

Autor: arrr87

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 22.12.2016

Odsłon: 77

Na świątecznym stole oprócz tradycyjnych potraw i wypieków, nie może zabraknąć również słodkich deserów. Nasi goście z pewnością zachwycą się niewielkimi babeczkami, które możemy przygotować nawet w kilka minut.

Składniki

  • 1 banan
  • 250g mąki owsianej lub kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowy
  • Bezglutenowa masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO
  • Orzeszki ziemne
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Banana rozgniatamy lub blendujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajko. Wszystko mieszamy.

  2. Gotowe ciasto przekładamy do foremek i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia sprawdzamy ciasto wykałaczką – gdy patyczek będzie suchy, należy wyjąć babeczki z piekarnika.


  3. Na ostudzone babeczki nakładamy masę orzechową z kawałkami orzeszków HELIO i posypujemy orzeszkami ziemnymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń