Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta już tuż, tuż więc dziś wam proponuje przepis na fantastyczną babkę jak tulipan. Babka mięciutka i pulchna, nie za słodka, idealna.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456779
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1211
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456779
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1211
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Do masy powoli dodajemy margarynę i dalej miksujemy.
Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i dolewamy olej. Wszystko miksujemy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Mieszamy.
Ciasto dzielimy na cztery części. Do jednej części dodajemy kakao, mieszamy.
Do drugiej części dodajemy kisiel, mieszamy.
Do trzeciej części dodajemy mak, mieszamy.
Czwartą część wykładamy na dno foremki (11x22 cm) wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką. Następnie dodajemy warstwę z kakao.
Potem warstwę z makiem.
Na końcu dodajemy warstwę z kisielem.
W babkę wbijamy nóż jak na zdjęciu i przeciągamy wzdłuż.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45 minut.
Po upieczeniu babkę studzimy na kratce.
Jeszcze ciepłą obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!