Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, puszysta babka z dodatkiem majonezu, którego w wypieku w ogóle nie czuć. Dobrze sprawdzi się na Wielkanocnym stole.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, a następnie cały czas ubijając dodajemy stopniowo połowę cukru. W osobnej misce ucieramy na puszystą masę żółtka z majonezem i pozostałym cukrem, dodajemy do ubitych białek i mieszamy. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę do połączenia składników. Masę przelewamy do dowolnej formy (u mnie z kominem) i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby podpiekamy jeszcze chwilę. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.