Do góry

Dodatki Przepis na:

Bezglutenowy chleb z ziaren

Bezglutenowy chleb z ziaren

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 3888

Dodano:

Odsłon: 45444

Idealny przepis dla osób, które chcą zdrowo jeść i żyć.

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia.

    Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować taki chleb.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń