Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Tuszki kalmarów gotujemy 30 min w wodzie z solą,Po przestudzeniu tniemy w cienkie paseczki.Do rondelka wkladamy masło,pokrojoną w cienkie paski cebulę i smażymy aż się zeszkli.
Dodajemy koncentrat pomidorwy,keczup i,wszystkie przyprawy(liść laurowy i ziele angielskie proszę utuc w mozdzierzu),marchew utarta na tarce z dużymi otwormi.Mieszamy i dusimy 5 miin.
Na koniec wkładamy kalmary i wlewamy rosół.Całość gotujemy 5-7 min na małym ogniu i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ziemniakami puree.