Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka zmiksować na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Masa ma być sztywna i lśniąca. Następnie dodać po jednym żółtku, miksując już na najmniejszych obrotach miksera. Przesiane mąki z proszkiem stopniowo wsypać do masy z jajek. Mieszając już silikonową, miękką szpatułką. Piec 160 * - 40 minut. Składniki podałam na blachę o wym. 25/25 cm
Śmietankę grzejemy z groszkami czekoladowymi. Nie doprowadzamy do wrzenia. Gdy się rozpuszczą, odstawiamy z ognia. Studzimy. Masło miksujemy do białości. Wlewamy stopniowo zimną masę ze śmietanki i czekolady. Smarujemy dolny blat ciasta. Układamy truskawki. Dociskamy górnym blatem. Wierzch smarujemy masą i układamy pokrojone truskawki. Wylewamy galaretkę. Umieszczamy w lodówce na całą noc.