Do góry

Przekąski Przepis na:

Bliny gryczane z kawiorem

Bliny gryczane z kawiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1877 Ocena: 43127

Dodano:

Odsłon: 3322

:)

Składniki

  • 300 g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 20 g drożdży
  • olej
  • sól
  • kawior
  • śmietana 18%
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać roztrzepane jajka ,rozkruszone drożdże i szczyptę soli. Wlać mleka tyle ,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić ciasto na 30 min. by wyrosło. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażyć na rumiano cienkie ,okrągłe bliny o śr ok 10 cm. Podawać ciepłe ze śmietaną i kawiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 18 grudnia 2013 Klasyka kuchni rosyjskiej, tylko kawior drogi,
czasami zastępuję go pokrojonym w drobną kostkę
śledziem, a mąkę gryczaną otrzymuję przez zmielenie w elektrycznym młynku kaszy gryczanej.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ocet-winny 17 grudnia 2013 Wystarczyło mi rzucić okiem na zdjęcie i już mi się przepis podoba. Kciuk i zabieram do siebie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń