Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 73
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 162
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1237
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 73
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 162
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1237
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać roztrzepane jajka ,rozkruszone drożdże i szczyptę soli. Wlać mleka tyle ,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić ciasto na 30 min. by wyrosło. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażyć na rumiano cienkie ,okrągłe bliny o śr ok 10 cm. Podawać ciepłe ze śmietaną i kawiorem.