Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowując blok nie myślałam, że w smaku będzie tak pyszny. Jest jeszcze lepszy niż sklepowe batoniki kokosowe. Słodki to prawda, ale warto zgrzeszyć takim kawałkiem słodyczy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Śmietankę podgrzewamy w garnku z masłem do momentu jego rozpuszczenia. Wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do wyłożonej folią spożywczą małej keksówki. Foremkę wstawiamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie blok odwracamy na talerz lub deskę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Ciepła dokładnie rozsmarowujemy na masie kokosowej. Chłodzimy w lodówce. Wierzch bloku możemy obsypać płatkami kokosowymi.