Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowując blok nie myślałam, że w smaku będzie tak pyszny. Jest jeszcze lepszy niż sklepowe batoniki kokosowe. Słodki to prawda, ale warto zgrzeszyć takim kawałkiem słodyczy.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 213
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 981
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 213
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 981
Składniki
Śmietankę podgrzewamy w garnku z masłem do momentu jego rozpuszczenia. Wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do wyłożonej folią spożywczą małej keksówki. Foremkę wstawiamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie blok odwracamy na talerz lub deskę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Ciepła dokładnie rozsmarowujemy na masie kokosowej. Chłodzimy w lodówce. Wierzch bloku możemy obsypać płatkami kokosowymi.