Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowując blok nie myślałam, że w smaku będzie tak pyszny. Jest jeszcze lepszy niż sklepowe batoniki kokosowe. Słodki to prawda, ale warto zgrzeszyć takim kawałkiem słodyczy.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 26
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21660
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 26
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21660
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Śmietankę podgrzewamy w garnku z masłem do momentu jego rozpuszczenia. Wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do wyłożonej folią spożywczą małej keksówki. Foremkę wstawiamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie blok odwracamy na talerz lub deskę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Ciepła dokładnie rozsmarowujemy na masie kokosowej. Chłodzimy w lodówce. Wierzch bloku możemy obsypać płatkami kokosowymi.