Do góry

Desery Przepis na:

Blok Bounty

Blok Bounty

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 280

Dodano:

Odsłon: 1511

Przygotowując blok nie myślałam, że w smaku będzie tak pyszny. Jest jeszcze lepszy niż sklepowe batoniki kokosowe. Słodki to prawda, ale warto zgrzeszyć takim kawałkiem słodyczy.

Składniki

  • ¾ szklanki śmietanki 30%
  • 60 g masła
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 5 łyżek mleka w proszku
  • 150 g mlecznej czekolady
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śmietankę podgrzewamy w garnku z masłem do momentu jego rozpuszczenia. Wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do wyłożonej folią spożywczą małej keksówki. Foremkę wstawiamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie blok odwracamy na talerz lub deskę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Ciepła dokładnie rozsmarowujemy na masie kokosowej. Chłodzimy w lodówce. Wierzch bloku możemy obsypać płatkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń