Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowując blok nie myślałam, że w smaku będzie tak pyszny. Jest jeszcze lepszy niż sklepowe batoniki kokosowe. Słodki to prawda, ale warto zgrzeszyć takim kawałkiem słodyczy.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 340
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 772
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 104
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 282
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 340
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 772
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 104
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 282
Składniki
Śmietankę podgrzewamy w garnku z masłem do momentu jego rozpuszczenia. Wsypujemy wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku. Całość dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do wyłożonej folią spożywczą małej keksówki. Foremkę wstawiamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie blok odwracamy na talerz lub deskę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, Ciepła dokładnie rozsmarowujemy na masie kokosowej. Chłodzimy w lodówce. Wierzch bloku możemy obsypać płatkami kokosowymi.