Do góry

Desery Przepis na:

Błyskawiczne andruty

Błyskawiczne andruty

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 518

Dodano:

Odsłon: 30504

Proste i bardzo smaczne połaczenie, kwaśno-słodkie a tak naprawdę dużo lepsze niż te kupne ze sklepu z masą niewiadomego pochodzenia. Godzina po zrobieniu i można jeść. Dla niespodziewanych gości.

Składniki

  • 4 prostokątne suche wafle
  • 1 puszka kajmaku czekoladowego
  • 1 słoik śliwkowych powideł lub dżemu z czarnej porzeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierwszy wafel ułożyć na twardej tekturze lub desce, wysmarować cienko miękkim kajmakiem o temp pokojowej, przykryć drugim waflem, lekko docisnąć dłonią, wysmarować powidłami, czynność powtórzyć, tak aby były dwie warstwy powideł i dwie kajmaku.
    Obciążyć deseczką, aby wafle dobrze się skleiły ze sobą , po godzinie kroić na male prostokąty, podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń