Do góry

Przekąski Przepis na:

Bób z boczkiem i pietruszką

Przepis dnia 2016-06-25
Bób z boczkiem i pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1682

Dodano:

Odsłon: 16845

...

Składniki

  • 1/2 kg bobu
  • 15-20 dag wędzonego boczku
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy w osolonym wrzątku. Musi być ugotowany na pół miękko. Obieramy go z łupin.
    Boczek kroimy w drobną kosteczkę i zasmażamy na patelni. Dodajemy ugotowany i pozbawiony łupin bób. Smażymy razem przez chwilę. Doprawiamy sola i pieprzem oraz obficie posypujemy pokrojoną pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń