Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ukochana, intensywna w smaku zupa, w sam raz na początek lata. Jest smaczna, sycąca, aromatyczna i zdrowa :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19777
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6812
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242338
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19777
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 424
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6812
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242338
Składniki
Buraczki, marchewkę i pora kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do około 1,3 litra gorącego bulionu i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną drobno botwinkę, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek i gotujemy wszystko przez około 20 minut. W tym samym czasie w drugim garnku gotujemy pokrojone w kostkę młode ziemniaczki.
Całość dosładzamy cukrem trzcinowym, zakwaszamy octem jabłkowym, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i zabielamy jogurtem naturalnym*. Na sam koniec dodajemy ugotowane ziemniaczki. * Najlepiej odlać odrobinę wywaru do szklanki, dodać jogurt, wymieszać trzepaczką i dodać do zupy. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Botwinka jest intensywna w smaku, szybka i prosta w przygotowaniu. Życzę smacznego! :)