Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny pomysł na obiad :)
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 56
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 63
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 56
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 178
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 63
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że gotuje się on znacznie dłużej niż zwykły ryż.
Cebulę pokroić w pół krążki, a pieczarki w plasterki. Pieczarki można też utrzeć na tarce jeśli się komuś nie chce kroić.
Na patelni rozpuścić olej kokosowy i podsmażyć cebulę, a kiedy cebula będzie już gotowa pieczarki. Podsmażone pieczarki zalać wodą i dusić przez chwilę. Kiedy pieczarki są już miękkie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli woda odparuje trzeba ją uzupełnić. Na koniec wystarczy już tylko dodać dwie duże łyżki śmietany.
Kiedy wszystko jest już gotowe wrzuć pokrojony w plasterki oscypek, wszystko wymieszać i nakładać na talerz. Smacznego :)