Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka są pyszne, takie piaskowe, wprost rozpływają się w ustach. Zapewniam, że na jednym się nie skończy. Polecam na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik.
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 187
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 40
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 676
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 69
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2042
Pysznie orzechowe ciasto bądź jako jedna z warstw do tortu :)
Odsłon: 187
Bardzo smaczna sałatka z makreli, bo nie tylko tuńczyk jest świetny na sałatk...
Odsłon: 40
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 676
Ciasto czekoladowe można przygotować na wiele różnych sposobów. Ważne by w ta...
Odsłon: 69
Pyszny początek dnia
Odsłon: 2042
Składniki
Składniki na ciasto przekładamy do miski.
Następnie zagniatamy ciasto.
Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego.
Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Między kulkami zachowujemy odstępy ponieważ urosną.
Pieczemy do zrumienienia przez około 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 2 blaszki ciasteczek.