Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki w formie "supełków" z dodatkiem sera ricotty i na wierzchu siemię lniane lub sezam...pycha!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13543
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 868
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13543
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 868
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać mąkę, sól i przyprawy, wymieszać. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Z każdej zrobić wałek i "zawiązać" w supełek. Pozostawić do napuszenia na 20 min. na blasze wyłożonej papierem.
Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać ziarnami. Część sezamem, a część siemieniem lnianym lub w dowolnej kombinacji :) Piec w temp. 210 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!