Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe bułeczki pieczone w słoikach. Może nie smakują jak te ciepłe z piekarni, ale są naprawdę pyszne! A ich zaletą jest to, że zamknięte w słoiku zaraz po upieczeniu zachowują świeżość do 4 tygodni. Najważniejsze to mieć odpowiednie słoiki: proste od dołu do góry, inaczej bułeczek nie wyciągniemy. Najlepsze będą słoiki po produktach typu szynka w słoiku (Krakowski Kredens, Spichlerz Rusiecki). Polecam!
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37247
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2542
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 177
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 203
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1627
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37247
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2542
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 177
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 203
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1627
Składniki
Słoiki smarujemy masłem o oprószamy mąką. W jednej misce łączymy suche składniki (mąkę, proszek, ziarna, sól), w drugim mieszamy składniki mokre (jogurt, mleko, olej, jajko). Następnie mieszamy zawartości obu misek i mieszamy tylko do połączenia składników. Masą napełniamy słoiki do połowy wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu natychmiast zakręcamy.