Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe bułeczki pieczone w słoikach. Może nie smakują jak te ciepłe z piekarni, ale są naprawdę pyszne! A ich zaletą jest to, że zamknięte w słoiku zaraz po upieczeniu zachowują świeżość do 4 tygodni. Najważniejsze to mieć odpowiednie słoiki: proste od dołu do góry, inaczej bułeczek nie wyciągniemy. Najlepsze będą słoiki po produktach typu szynka w słoiku (Krakowski Kredens, Spichlerz Rusiecki). Polecam!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 279
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3589
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1846
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3574
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29624
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 279
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3589
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1846
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3574
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29624
Składniki
Słoiki smarujemy masłem o oprószamy mąką. W jednej misce łączymy suche składniki (mąkę, proszek, ziarna, sól), w drugim mieszamy składniki mokre (jogurt, mleko, olej, jajko). Następnie mieszamy zawartości obu misek i mieszamy tylko do połączenia składników. Masą napełniamy słoiki do połowy wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu natychmiast zakręcamy.